Üzüm Çekirdeği Yağı Mucicesi

Üzüm çekirdeği yağı (üzüm yağı olarak ta anılmaktadır) üzüm çekirdeğinin preslenmesi sonucu elde edilmektedir. Üzüm şarap yapılmasından sonra üzüm çekirdeği arta kalmış üründür. Üzüm çekirdeği yağı kalan üzüm çekirdeklerinden yapılmaktadır. Bu sebeple şarap yapımı sonrasında yan ürün olarak bu yağdan bol miktarlarda üretilebilmektedir. Üzüm çekirdeği yağı doğal güzellik ürünü olarak kullanılmaktadır. Bitkisel yağlara sağlıklı alternatifi olarak pazarlanmaktadır.

Üzüm Çekirdeği Yağı Faydaları

Bu bitkisel yağ antimikrobiyal özellikleri sebebiyle, akne tedavisinde destek ürün olarak kullanılmaktadır. Bu yağ, gözeneklere girebilecek ve sivilceye sebep olabilecek tüm bakterilere saldırarak cilde etki etmektedir. Üzüm çekirdeği yağı cildinizi daha yumuşak ve oldukça esnek hale getirmektedir. Zira, cildinizde bulunan E ve C vitaminlerini daha verimli çalışmasına yardımcı olarak cildinizi korumaktadır.

Üzüm Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılmalıdır ?

Üzüm çekirdeği yağı mutfakta ve kozmetik olmak üzere iki temel kullanım alanına sahiptir. Üzüm çekirdeği yağı, ortalama 216 °C’lik sıcaklıkta yüksek dumanlanma noktasına sahiptir. Temiz, oldukça hafif tadı ve yüksek doymamış yağ içeriği sebebiyle, salata sosları, mayonez, sarımsak, biberiye ve diğer baharatların yağ infüzyonları için kullanılabilmektedir. Ayrıca krep ve waffleda yaygın olarak tercih edilmektedir.

Soğuk pres üzüm çekirdeği yağı, son yıllarda kozmetik sektöründe kullanılmaktadır. Genel olarak, bu yağ içeriğini mağaza raflarında, güneş kremi, nemlendirici krem ve güzellikle alakalı birçok bileşeni içeren ürünlere ek bir malzeme olarak görebilirsiniz.

Üzüm Çekirdeği Yağı Cilde Nasıl Uygulanır?

Üzüm çekirdeği yağını yatmadan önce yüzünüze serum olarak kullanabilirsiniz. Kişisel yüz ve vücut kremleri birer damla damlatarak daha kolay bir kullanım elde edebilmek mümkündür.

Üzüm çekirdeği yağı nemi cildiniz hapsetmektedir. Bu sebeple, cilde direk olarak uygulanması daha etkili olabilir. Örneğin, üzüm çekirdeği yağını avuç içlerinize dökerek ellerinizi birbirine sürtüp hafifçe ısıtabilir ve nemlendirici bir maske olarak cildinize bol miktarlarda uygulama yapabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir bu yazı ile alakalı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Üzüm Çekirdeği Yağı Mucicesi için yorumda bulun

    Üzüm Çekirdeği Yağı Mucicesi için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Üzüm Çekirdeği Yağı Mucicesi için ilk yorumu yapabilirsin.